dessert og søtt
Dekonstruert sitronterte med marengslokk
Sprø bunn, friskt fyll og søtt marengslokk – denne desserten har alt! Denne dekonstruerte sitronterten med lemon curd er en perfekt avslutning på påskemiddagen. Lemon curd får du kjøpt ferdig hos Coop Mega.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
150 ghavrekjeks
80 gsmør
4 stkeggehviter
180 gsukker
2 glasslemon curd
Fremgangsmetode
Start med å knuse kjeksene, enten ved å banke på dem for en grov variant eller i en food processor for en mer finmalt variant.
Smelt smøret og bland sammen med kjekssmulene. Finn frem 6 egnede porsjonsformer eller glass og fordel kjekssmulene utover bunnen. Sett kjølig mens du lager marengsen.
Skill eggehviten fra eggeplommene. Pass på så det ikke kommer noe eggeplomme med.
Finn frem en stor bolle og pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndvisp sammen med 40 gram av sukkeret til det er halvstivt.
Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengsen er helt stiv og blank. Ha over i en sprøytepose.
Fordel lemon curd i glassene over kjeksen. Sprøyt marengstopper på hvert glass.
Lemon curd er en britisk sitronkrem som er laget av egg, sukker, smør og sitron. Lemon curd egner seg godt som kakefyll og som pålegg på toast. Du får kjøpt ferdig lemon curd hos Coop Mega.
Svi toppene med en crème brûlée-brenner til marengsen blir litt gyllen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆