dessert og søtt
Pannacotta med appelsingelé og appelsinfileter
Pannacotta med appelsingelé og appelsinbåter er en lett og frisk dessert som er enkel å lage. Fordi den skal stivne i kjøleskapet, kan du godt lage den i god tid i forveien.
15min / 3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til pannacotta:
3 platergelatin
1 stkvaniljestang
1 og en halv dlhelmelk
6 dlkremfløte
Dette trenger du til appelsingelé og -fileter:
3 platergelatin
3 stkappelsiner
1 og en halv dlferskpresset appelsinsaft
1 og en halv dlvann
1 sssukker
1 nevehakkede mandler (til pynt)
Fremgangsmetode
Slik lager du pannacotta
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha melk, fløte og vaniljefrø og -stang i en kjele. Varm det forsiktig opp til under kokepunktet, og ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen. Ha i gelatinen og rør godt så det ikke blir klumper.
Fordel kremen i 8 porsjonsglass og la den stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.
Slik lager du appelsingelé og -fileter
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Skrell appelsinene med en skarp kniv så du fjerner skallet og den tynne, hvite hinnen. Skjær appelsinene i båter mellom de hvite hinnene så du får fine appelsinfileter. Du trenger ca. 16 stk. så du kan pynte med 2 fileter pr. glass.
Press appelsinrestene så du får 1 ½ dl juice. Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
Sil vannet av gelatinplatene og ha gelatinen i kjelen. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur, men pass på at geleen ikke blir for kald og stivner helt. Hell geleen over pannacottaen i glassene. La det stivne 30 min i kjøleskapet.
Dryss grovhakkete mandler over geleen og topp med et par appelsinfileter.
Tips
Du kan også kjøpe hermetiske appelsinfileter på boks. Da kan du bruke laken fra boksen til geleen. Tilsett bare litt sitronsaft for å gi litt friskhet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆