blåskjell
Enkel pasta med blåskjell
En enkel pastarett med blåskjell og tomater er alt som skal til for å skape en skikkelig skalldyrfest midt i uka. Og selv om den er litt sommerlig kan den gjerne nytes hele året.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgferske blåskjell (gjerne økologiske fra Änglamark)
400 gtørr spaghetti
50 gfinhakket bladpersille (blader og stilker)
2 ssolivenolje
2 stkfinhakket sjalottløk
4 feddfinhakket hvitløk
1 tstørkede chiliflak
1 dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)
200 gcherrytomater (delt i 2)
1 tsflaksalt
en halv tsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Tips! Gjør alt klart på forhånd for her går det raskt unna når du først setter i gang.
Vask og rens blåskjellene i kaldt vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg.
Kok spagetti i lettsaltet vann til pastaen er «al dente» (med litt tyggemotstand).
Plukk persillebladene fra stilkene og finhakk begge deler hver for seg.
Varm olivenolje i en stor kasserolle på middels sterk varme. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, finhakkede persillestilker og chiliflak og la alt surre under omrøring i et minutt.
Ha blåskjellene i kasserollen og hell over eplemosten. Sett på lokk mens skjellene damper seg ferdig (3-5 minutter). Rist på kasserollen underveis. Ta kjelen vekk fra varmen.
Plukk ut skjellmaten på de fleste skjellene og spar på noen hele skjell til pynt. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Sett kasserollen med løk og kraft tilbake på varmen. Tilsett delte cherrytomater og la det surre under omrøring i ca. et minutt. Smak til med salt og pepper.
Hell av kokevannet på spagettien og vend spagettien inn med de ferdig dampede skjellene og den gode kraften. Bland alt sammen og pynt med hele blåskjell. Dryss over finhakkede persilleblader rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆