skrei
Ovnsbakt skrei med sellerirotpuré
Nå er skreien her, og fordi sesongen er kort gjelder det å gripe muligheten. Den flotte fisken er fast og fin og tåler litt smaksrikt tilbehør. Ha gjerne sprøtt bacon, spekeskinke eller chorizopølse ved siden av.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksellerirot (grovkuttet)
2 dlfløte
200 gmeierismør
1 klypehavsalt
1 klypenykvernet pepper
2 stksjalottløk (delt i to)
4 sssherryeddik
2 sssukker
700 gskrei (eller torskerygg)
1 stkbrokkoli
Fremgangsmetode
Kok sellerirot i vann til den er mør, sil av vannet og kjør den glatt med en blender sammen med fløte og 100 g meierismør. Smak til med salt og pepper.
Stek sjalottløken i stekepanne, tilsett 100 g meierismør, sukkeret og sherryeddiken og kok til løken er mør og har mistet den rå smaken. Dette tar ca 15 min.
Sett ovnen på 160 °C. Del skreiryggen i fire like store deler. Tørk skinnsiden godt med tørkepapir. Legg skreibitene i en ildfast form og stek midt i ovnen til fisken er ferdig. Det tar ca. 16 min.
Del brokkoli i små buketter og kok dem i 5 min i lettsaltet vann.
Skrei er fast og fin og tåler litt smaksrikt tilbehør. Ha gjerne sprøtt bacon, stekt spekeskinke eller chorizopølse ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆