Skrei med nøttesmør og ertestuing
Brunet smør får en fin nøtteaktig smak og passer veldig godt til skrei og annen hvit fisk. Server pannestekt skrei med ertestuing, ristede mandler, granateple og nøttesmør til.
10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gskrei
grovt salt
pepper
olje til steking
Nøttesmør:
200 gsmør
Ertestuing:
400 ggrønne, frosne erter
50 gsmør
salt og pepper
Fremgangsmetode
Nøttesmør:
Ertestuing:
Nøttesmør er smør som blir brunet til det er gyllent og får en litt nøtteaktig smak. Det tar ikke mer enn 5 minutter. Øs det varme smøret over skrei, torsk eller annen hvit fisk.
Benytt sjansen til å spise skrei når det er sesong fra midten av januar til mars-april. Skreien svømmer inn fra Barentshavet til norskekysten for å gyte og er litt fastere i fisken enn vanlig torsk. Den kan bakes, trekkes eller stekes i panne.
Server skreien med nøttesmør, ertestuing, granateplekjerner og mandelflak som er ristet kjapt i tørr stekepanne.
Du kan også ha potetmos til og velge annet tilbehør som ovnsbakte rotgrønnsaker, frisk tomatsalsa, stekt bacon eller stekt chorizopølse i terninger.