torsk
Spr øbakt torsk med dillvinaigrette og potetstappe
Sprø på utsiden, saftig på innsiden. Denne torskeretten er hverdagsluksus på 1-2-3.

25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stkCoop Sprøbakt torsk
Potetstappe:
600gmelne poteter
4sssmør
1klypesalt
1klypenykvernet pepper
Grønn salat med dillvinaigrette:
2stkhjertesalat
5ssolivenolje
2tsdijonssennep
1feddhvitløk, finhakket
1ssfrisk dill, finhakket
Kapers-smør:
100gsmør
en halvstksitron
2sskapers
Fremgangsmetode
Stek torsk som anvist på pakken.
Potetstappe
Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er helt møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet.
Mos potetene med en potetstapper eller visp til en grov stappe. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.
Grønn salat med dillvinaigrette
Riv hjertesalat i grove biter. Pisk sammen olivenolje, dijonsennep, finhakket hvitløk og dill til en vinaigrette. Vend salaten lett i dressingen rett før servering.
Kapers-smør
Smelt smør, tilsett kapers og litt presset sitron og server til fisken.
Tips!
Tilsett en skvett melk eller fløte hvis du vil ha en litt løsere og mer kremet potetstappe.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆