Til hovedinnhold
torsk

Sprøbakt torsk med dillvinaigrette og potetstappe

Sprø på utsiden, saftig på innsiden. Denne torskeretten er hverdagsluksus på 1-2-3.

Sprøbakt torsk med dillvinaigrette og potetstappe servert med hjertesalat og kapers på beige tallerken med rød gaffel ved siden av.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkCoop Sprøbakt torsk

Potetstappe:

600gmelne poteter

4sssmør

1klypesalt

1klypenykvernet pepper

Grønn salat med dillvinaigrette:

2stkhjertesalat

5ssolivenolje

2tsdijonssennep

1feddhvitløk, finhakket

1ssfrisk dill, finhakket

Kapers-smør:

100gsmør

en halvstksitron

2sskapers

Fremgangsmetode

Stek torsk som anvist på pakken.

Potetstappe

Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er helt møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet.
Mos potetene med en potetstapper eller visp til en grov stappe. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.

Grønn salat med dillvinaigrette

Riv hjertesalat i grove biter. Pisk sammen olivenolje, dijonsennep, finhakket hvitløk og dill til en vinaigrette. Vend salaten lett i dressingen rett før servering.

Kapers-smør

Smelt smør, tilsett kapers og litt presset sitron og server til fisken.

Tips!

Tilsett en skvett melk eller fløte hvis du vil ha en litt løsere og mer kremet potetstappe.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen