Stekt torsk med spenstig chorizosalsa
Stekt torsk er en flott og delikat fisk å servere til gjester. Serverer du den i følge med vår småfrekke chorizosalsa skal du ikke se bort fra at det blir stående ovasjoner og mulig verdensherredømme.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til chorizosalsa:
2 ssristede pinjekjerner
2 ssExtra virgin olivenolje
100 gchorizopølse ( speket, i små biter)
2 stksjalottløk (finhakket)
6 stktørkede aprikos ( i små biter)
1 sssherryeddik
2 feddfinhakket hvitløk
2 stilkerfersk timian (grovhakket)
1 sssitronsaft
en fjerdedel tsflaksalt
Dette trenger du til blomkålpuré og stekt blomkål:
1 stkblomkålhode
1 stkpotet (i terninger)
2 feddhvitløk
en halv dlmatfløte
2 ssExtra virgin olivenolje
1 sssitronsaft
en halv tssalt
en fjerdedel tsnykvernet pepper
1 sssmør til steking
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til torsken:
800 glettsaltet torsk (med skinn)
4 feddhvitløk (lett knust)
1 sssolsikkeolje til steking
2 sssmør til steking
en fjerdedel tspepper