torsk
Torsk i form med herlig sitronsaus
Torsk er en sunn og mager fisk som egner seg ypperlig til deilige hverdagsmiddager. Med denne supergode sitronsausen blir det et herremåltid!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gtorsk (gjerne loins )
2 stkfennikel (middels store)
1 stkgul løk
1 dlkapers
2 feddhvitløk
1 og en halv stksitron (gjerne økologisk)
1 pottedill
2 ssdijonsennep
2 ssflytende honning
1 og en halv dlextra virgin olivenolje (evt. litt mer hvis nødvendig)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Del fennikelen i to og fjern den nederste indre stammen. Del den så i tynne skiver på tvers. Spar gjerne på dusken om det følger med, dette gir super smak til sausen. Del løken i omtrent like store skiver. Fordel utover i en ildfast form.
Del fisken i mindre biter på ca 6 x 6 cm. Legg fisken oppå grønnsakene. Fordel kapers i formen.
Visp sammen sennep, honning og saften fra ½ sitron. Tilsett olivenolje litt etter litt og pisk sammen.
Finhakk dill og hvitløk og bland inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt også finhakket fennikeldill. Fordel sausen utover fisken og grønnsakene.
Del den siste sitronen i skiver og fordel utover formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek formen først ved 200 grader i 10 minutter, før du tar av folien og steker videre i 5-10 minutter. Voila!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆