pavlova
Pavlovakrans med nougatkrem
Har du lyst på et midtpunkt på kakebordet, er det denne pavlovaen du er på jakt etter! Lag en julete vri på pavlova med herlig nougatkrem og frisk bringebærsirup.
1t 30min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger:
6 stkeggehviter
1 tseplecidereddik
270 gfinkornet sukker
2 tsmaisenna
Dette trenger du til nougatkrem:
200 gnougat
3 dlkremfløte
Dette trenger du til pynt:
1 kurvbringebær (til sirup)
100 gsukker (til sirup)
1 neverips
2 stilkersitronmelisse
10 stkappelsinskiver (tørkede)
Fremgangsmetode
Sett ovnen til 120 grader, varmluft.
Pisk eggehviter stive i en ren bolle. Tilsett eddik og sukker litt av gangen. Vend inn maisenna.
Tegn opp 10 runde sirkler på bakepapir. Ca 4 cm i diameter. Fordel marengsen i disse 10 sirklene og sett platen i ovnen. Sett midt i ovnen i ca 1 1/4 time eller til marengsen virker tørr.
Slik lager du nougatkrem
Smelt nougat over vannbad. Kjøl ned litt.
Pisk kremen og vend inn nougat.
Slik lager du bringebærsirup
Kok opp bringebær og sukker. Når bærene er løst opp siler du av saften. Kok den videre til sirup.
Finn frem et fint serveringsfat. Legg marengsene i sirkel som dominobrikker. Innimellom fordeler du sjenerøse klatter av nougatkrem.
Pynt med bringebærsirup, rips og sitronmelisseblader.
Har du tørkede appelsinskiver pynter du med dem også. Hvis ikke kan du enkelt lage det hvis du har lyst.
Slik lager du tørkede appelsinskiver
Skjær appelsinen i tynne skiver.
Tørk godt av skivene og legg dem på et bakepapir.
La dem tørke i ovnen på 55 grader i ca. 2-2,5 timer. Det er viktig at temperaturen må være lavere enn 60 grader for at appelsinskivene skal beholde den flotte, oransje fargen og ikke bli brent.
Friske skiver av appelsin kan selvsagt brukes, men vær oppmerksom på at de vil gjøre marengsen myk hvis du legger dem rett på kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆