småkaker & cookies
Biscotti med tre deilige smaker
Lyst på noe godt til kaffen? Hvorfor ikke bake italienske biscotti; én grunndeig kan gi tre ulike kaker med både mørk sjokolade, tørket frukt og nøtter.
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
Dette trenger du til grunnoppskriften på biscotti:
6 stkstore egg
1 klypesalt
400 gsukker
2 tsvaniljepulver
800 ghvetemel
3 tsbakepulver
Dette trenger du til biscotti med pistasjnøtter og tranebær:
75 gpistasjnøtter
25 gtørkede tranebær
1 stksitron (kun skallet)
Dette trenger du til biscotti med mandler og tørket aprikos:
75 gmandler
25 gtørkede aprikoser
1 stkappelsin (kun skallet)
Dette trenger du til biscotti med appelsin og mørk sjokolade:
100 gsjokolade ( i biter)
1 stkappelsin (kun skallet)
100 gmørk sjokolade
Fremgangsmetode
Grunnoppskrift: Skill eggene og ha eggehvitene og eggeplommene i hver sin bolle.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vanilje til en jevn masse.
Stivpisk eggehvitene med en klype salt. Vend det forsiktig inn i sukkermassen med en slikkepott.
Sikt inn mel og bakepulver og rør godt ut. Del deigen i tre deler for å lage de tre forskjellige variantene.
Variant 1: finrasp sitronskallet og bland inn i deigen sammen med pistasjnøtter og tranebær.
Variant 2: rist mandlene i en tørr og varm stekepanne til de får litt farge. Finriv appelsinskall og del aprikosene i strimler. Bland inn i deigen.
Variant 3: riv appelsinskallet og bland inn i deigen sammen med sjokoladebiter. Kokesjokoladen skal spares til slutt.
Rull alle deigene ut til en lang pølse og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem dem litt flate, så de blir ca 2 cm høye og 6 cm brede. Deigen renner ikke så mye ut under steking så du kan steke alle samtidig.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Skjær biscottien i skiver mens deigen er varm. Avkjøles helt på rist.
Valgfritt: stek de ferdigoppkuttede skivene videre i 5-10 minutter for å få dem ekstra tørre.
Variant 3 dyppes i smeltet sjokolade når skivene er avkjølt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆