biff, storfe, oksekjøtt
Tomahawk med grillet potetsalat med sitron og kapers
Tomahawk er en kjøttelskers drøm! Grill den rosa, og servér med grillet potetsalat, med salte kapers og frisk sitron!
45min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkTomahawk av storfe
1 klypesalt og pepper
Grillet potetsalat med sitron og kapers:
500 gsmåpoteter (eller nypoteter - delt i to)
6 stkgule løk (små)
4 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper
1 stksitron (saften og skall)
en halv dlolivenolje
3 sspersille (hakket)
1 sskapers
Fremgangsmetode
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.
Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på stykkene.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.
Grillet potetsalat med sitron og kapers
Ha poteter, løk, olje, salt og pepper i en bolle og bland godt.
Legg potetene og løken på en støpejernsplate eller aluminiumsform og grill over middels varme i cirka 12 minutter, til de er møre.
Ha potetene i en bolle og hell over olivenolje, sitronsaft og -skall, persille og kapers. Bland godt og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆