Til hovedinnhold
svinekjøtt

Baconsurret indrefilet av svin med sennep- og honningglaze

Baconsnurret indrefilet er enkelt å lage og smaker veldig godt. Baconet er med på å beskytte den fine indrefileten av svin, og gi en salt og crispy overflate. Honningglazen gir sødme og friskhet med ingefær, sitron og sennep.

Baconsurret indrefilet av svin, servert på en trefjøl med salat, skivet rødløk og krutonger. Liten glasskål med sweet chili saus ved siden av.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkCoop Svin Indrefilet

1pkCoop Bacon Skivet

2poseCoop Basmatiris Boil In

2sssweet chili saus (til servering)

Honningglaze:

2sshonning

1ssdijonsennep

1stken bit ingefær

en halvstkpresset sitronsaft

1ssolivenolje

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Sennep- og honningglaze

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen til en jevn masse. Du skal bruke ca. halvparten av glazen før grilling, og resten når kjøttet grilles.

Forbereding av kjøtt

Skjær bort eventuelle slintrer på kjøttet og finn fram baconet. Legg baconet utover en skjærefjøl i et jevnt lag.
Smør litt glaze i en stripe bortover baconet der du skal legge kjøttet. Legg på kjøttet og påfør litt mer glaze. Rull baconet jevnt rundt kjøttet så hele indrefileten er dekket av bacon.
Legg den baconsurrede indrefileten i kjøleskapet til du skal grille.

Grilling

Legg den baconsurrede indrefileten på direkte varme, der det er varmest, og grill til baconet begynner å få farge og bli sprøtt. Snu forsiktig på kjøttet så det blir grillet hele veien rundt.
Etter noen minutter flytter du kjøttet over til den indirekte sonen. Pensle på mer glaze, lukk lokket på grillen og la kjøttet steke til det får en kjernetemperatur på ca. 67 grader.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det pent i skiver, og serverer.
Servér gjerne med ris, en grønn salat, og sweet chili saus.

Tips!

Når du griller er det viktig med en direkte og en indirekte sone på grillen. Hvis du bruker kull så kun legg kull på den ene halvdelen. Hvis du bruker gass så fyr opp den ene siden og la den andre stå på lav varme.
På denne måten kan du grille på høy varme direkte over varmen og du kan trekke kjøttet til den andre siden og varme det med lokk litt mer som en ovn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit