svinekjøtt
Baconsurret indrefilet av svin med sennep- og honningglaze
Baconsnurret indrefilet er enkelt å lage og smaker veldig godt. Baconet er med på å beskytte den fine indrefileten av svin, og gi en salt og crispy overflate. Honningglazen gir sødme og friskhet med ingefær, sitron og sennep.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkCoop Svin Indrefilet
1 pkCoop Bacon Skivet
2 poseCoop Basmatiris Boil In
2 sssweet chili saus (til servering)
Honningglaze:
2 sshonning
1 ssdijonsennep
1 stken bit ingefær
en halv stkpresset sitronsaft
1 ssolivenolje
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Sennep- og honningglaze
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen til en jevn masse. Du skal bruke ca. halvparten av glazen før grilling, og resten når kjøttet grilles.
Forbereding av kjøtt
Skjær bort eventuelle slintrer på kjøttet og finn fram baconet. Legg baconet utover en skjærefjøl i et jevnt lag.
Smør litt glaze i en stripe bortover baconet der du skal legge kjøttet. Legg på kjøttet og påfør litt mer glaze. Rull baconet jevnt rundt kjøttet så hele indrefileten er dekket av bacon.
Legg den baconsurrede indrefileten i kjøleskapet til du skal grille.
Grilling
Legg den baconsurrede indrefileten på direkte varme, der det er varmest, og grill til baconet begynner å få farge og bli sprøtt. Snu forsiktig på kjøttet så det blir grillet hele veien rundt.
Etter noen minutter flytter du kjøttet over til den indirekte sonen. Pensle på mer glaze, lukk lokket på grillen og la kjøttet steke til det får en kjernetemperatur på ca. 67 grader.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det pent i skiver, og serverer.
Servér gjerne med ris, en grønn salat, og sweet chili saus.
Tips!
Når du griller er det viktig med en direkte og en indirekte sone på grillen. Hvis du bruker kull så kun legg kull på den ene halvdelen. Hvis du bruker gass så fyr opp den ene siden og la den andre stå på lav varme.
På denne måten kan du grille på høy varme direkte over varmen og du kan trekke kjøttet til den andre siden og varme det med lokk litt mer som en ovn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆