svinekjøtt
Glasert ribbe med asiatisk tilbehør
Har du ribbe til overs fra gårsdagens middag kan du lage denne knallgode retten på under en halvtime.
2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kgribbe (uten bein og svor, skåret i 5 cm biter)
1 lkyllingkraft
1 stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finhakket)
4 feddhvitløk (delt i fire)
1 ssriseddik
1 ssbrunt sukker
1 stksitrongress (delt i to på langs)
Dette trenger du til glace:
2 sssolsikkeolje
1 klypesalt og pepper (smak til)
1 stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finrevet)
3 sssoyasaus
4 ssbrunt sukker
2 stkrøde chili ( finhakket)
2 stilkersitrongress (finhakket, kun den hvite delen)
Dette trenger du til asiatisk tilbehør:
en halv stkrødkål
2 stkgulrøtter
4 stkreddiker
4 ssriseddik
1 tssesamolje
1 tslimesaft
2 tsbrunt sukker
en halv stkfinhakket rød chili (smak til)
1 håndfullhakket frisk koriander
Fremgangsmetode
Hvis ribba er rå bruker du denne fremgangsmåten. Bruker du ribberester kan du skjære bitene i to hvis de er store, og gå rett til glaseringen.
Fjern svoren på ribba. Skjær ribbebitene i stykker og legg dem i en gryte sammen med kraft, ingefær, hvitløk, riseddik, brunt sukker og sitrongress.
Kok opp og sett på lokk. Senk temperaturen til middels. La dette småkoke i to timer til kjøttet er mørt.
Sil av kraften og la kjøttet tørke i 15 minutter i en sikt.
Slik glaserer du ribba
Ta frem en stor panne eller gryte. Tilsett oljen. Salt og pepre ribbestykkene og brun dem i oljen.
Bland ingefær, soya, brunt sukker, chili og sitrongress.
Hell glazeblandingen over ribbebitene. Stek til glazen har satt seg rundt ribbebitene.
Slik lager du asiatisk tilbehør
Snitt rødkål, gulrøtter og reddiker tynt.
Bland dressingen slik at sukkeret løser seg opp. Hell dressing over salaten. Pynt med rød chili og koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆