Knallgode spareribs med hjemmelaget BBQ -saus
Enten du bruker kullgrill eller gassgrill, fungerer denne oppskriften supert! Prøv disse knallgode spareribsene med hjemmelaget BBQ - saus når du vil legge skikkelig kosemat på grillen!
1t 30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Spareribs:
3 pkGrill Perfekt spareribs naturell
5 dleplejuice
5 feddhvitløk
2 stkløk
3 ssGrill Perfekt rub (se oppskrift nederst)
2 ssnøytral olje
BBQ-saus:
3 dlbrunt sukker
1 dlketchup
1 dlsoyasaus
1 dlWorcester sauce
2 dlHeinz chilisaus
2 tsdijon sennep
1 tsmalt kummin
2 dlkraft (fra damping)
2 sssmør
Fremgangsmetode
Damping
BBQ -saus
Grilling
Ønsker du en enda mer detaljert beskrivelse av fremgangsmetoden? Les under for steg-for-steg med bilder!
Lær å lage knallgode spareribs med vår steg-for-steg guide!
1.
For å forberede Spareribsene skjærer jeg av "fliker" og trimmer kantene for et penest mulig utseende. Husk å ta av hinnen/senen på baksiden av spareribsene. Dette gjør du lettest ved å bruke en kniv for å løsne og rive av med litt tørkerull.
2.
Finn frem en stor form og hell litt nøytral olje i formen. Kutt opp løk og hvitløk og ha i formen sammen med eplejuice og hel pepper. Denne væsken gjør at spareribsene blir dampet og du sitter igjen med en nydelig kraft.
3.
Gni litt olje på spareribsene også, og legg i formen. Dette er for at de ikke skal henge seg fast i hverandre eller formen. Dekk til tett med alufolie og sett i en forvarmet ovn på 250 grader. Her skal de få stå å dampe i 45 minutter.
4.
Når Spareribsene står i ovnen lager du BBQ-sausen. Hell i alle ingredienser utenom kraften fra ribsene, og smør. Rør rundt og la småkoke. Når spareribsene er ferdig dampet siler du kraften i pannen og heller i sausen. Kok ned til passe tykkelse. Det skal være en litt tykk og klissete saus. Når du er fornøyd med konsistensen på sausen skrur du av varmen og rører inn smøret til slutt. Denne sausen er farlig god. Spar resten på et glass og du har BBQ-saus til flere middager fremover.
5.
Ta spareribsene ut av formen og legg på et brett (med alufolie). Sil av kraften og tilsett så mye kraft du trenger i sausen. Spar på resten av kraften til en annen middag.
6.
Når ribsene har fått kjølt seg litt ned smører du på et tynt lag med sennep rundt hele. Dette gir et lag av smak og fungerer utmerket som klister for krydderblandingen. Her finner du oppskriften til Grill Perfekt Rub! Strø et tynt lag krydder på baksiden av ribbene først og snu dem. Gjør det samme på oversiden og la de stå kaldt frem til grilling. (dekk gjerne til med litt plastfolie hvis de skal stå noen timer)
7.
Nå kommer den desidert koseligste delen av å lage spareribs! Skru på grillen på høy varme. Start med å grille kjøttet på begge sider på høy varme for å få litt stekeskorpe og karamellisering.
8.
Skru ned varmen på så lavt du klarer på grillen og pensle på med BBQ-saus. Sett på lokket og la spareribsene stå i 15 minutter og kose seg på grillen med lav varme.
9.
Server rykende varme og husk ekstra BBQ-saus og servietter for dette blir alltid litt klissete. Mange BBQ-restauranter gir faktisk plasthansker når de serverer spareribs, for spareribs er ment å spises med hendene, ikke kniv og gaffel. Nå kan du nyte noen fantastiske spareribs!