svinekjøtt
Miniburger med medisterkake
Medisterkaker er kjempegodt, særlig når de er hjemmelagde! Disse miniburgerne med medisterkaker er perfekte når du har lyst på skikkelig snadder julemat.
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 stkbrioche sliderbrød
2 skiverloff (innmaten)
en halv dlmelk
600 gmedisterdeig (grov)
1 stkegg
1 dæsjsalt og pepper
Dette trenger du til syltet agurk:
3 sssukker
1 dleplecidereddik
1 tssalt
1 knivspisskvernet pepper
3 dlvann
1 stkagurk
Dette trenger du til rødbetekrem:
4 ssmajones
4 sscrème fraîche
1 tsdijonsennep
6 skiversyltede rødbeter (skåret i små terninger)
Fremgangsmetode
Bland smuler av loff og melk. Bland dette inn i medisterdeigen sammen med egg og salt og pepper (etter smak). Form kuler og trykk ned til burgere. Stek dem. Du kan ettersteke dem i ovnen for å være sikker på at de er gjennomstekt.
Slik lager du syltet agurk
Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Slik lager du rødbetekrem
Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.
Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆