svinekjøtt
Porchetta med svisker, fiken og urtestekte gnocchi
Ingen jul uten ribbe, men svinekjøtt er enkelt å variere med krydder og litt søtt tilbehør. Porchetta er typisk italiensk, en saftig ribberull som fylles med mye godt før den surres og stekes.
5t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
2 kgtynnribbe
4 tssalt
2 tsgrovkvernet pepper
4 stilkerfrisk rosmarin
100 gsvisker
100 gtørkede aprikoser
100 gtørkede fiken
1 dlhvitvin (eller eplemost)
1 dlvann
500 gmandelpoteter
2 ssolivenolje
3 ssrevet parmesan
3 stkeggeplommer
140 ghvetemel
1 sshakket timian
1 sshakket rosmarin
1 sshakket persille
Fremgangsmetode
Skjær av beina på ribben, og del ribben i tre lag slik at den fortsatt henger sammen.
Legg svorsiden ned og gni den godt inn med salt, pepper og kvister med rosmarin.
Kok svisker, aprikoser og fikener møre i hvitvin og vann. Kjør det til en jevn masse i en foodprocessor, og fordel massen over kjøttet.
Rull ribben sammen. Begynn med å rulle fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst.
Surr rullen med bomullstråd. Smør en ildfast form med olivenolje, og legg rullen i formen.
Stek porchettaen i stekeovnen på 125 °C i ca. 5 timer. Følg med slik at den ikke blir brent. Legg litt aluminiumsfolie over om nødvendig.
Kok mandelpotetene møre, og damp av vannet.
Tilsett parmesan, hvetemel, olivenolje, salt, pepper og eggeplommer, og vend det sammen til en smidig deig. Avkjøl.
Rull potetdeigen til en pølse, og skjær den i små biter på ca. 2-3 cm. Kok noen av gangen i lettsaltet vann med olje til de flyter opp.
Stek dem litt i smør, og vend inn masse deilige, friske urter før du serverer.
Tips! Man kan variere fyllet i porchettaen, for eksempel kan det være spekeskinke, soltørkede tomater, nøtter og ulike krydder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆