dessertpai
Enkel eplepai med butterdeig og vaniljekrem
Lyst på eplepai, men har dårlig tid? Denne eplepaien med butterdeig krever minimalt med innsats og smaker skikkelig godt!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til 1 pai:
250 gbutterdeig
5 stksyrlige epler
2 ssmelis
1 tskanel
Dette trenger du til eplekokte rosiner:
en halv dleplejuice
1 ssvann
3 ssrosiner
Dette trenger du til vaniljekrem:
1 stkvaniljestang
2 dlseterrømme
2 ssmelis
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 190 grader.
Kjevle ut butterdeigen og skjær ut en rund form. Legg butterdeigbunnen på et bakepapir på et stekebrett.
Hul ut kjernene og skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
Legg epleskivene lagvis i en ring på deigen. Begynn fra kanten og jobb deg innover.
Sikt melis og kanel over eplene.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, til eplene har fått gyllen farge.
Slik lager du eplekokte rosiner
Ha eplejuice, vann og rosiner i en kasserolle og kok til all væsken er kokt inn.
Sett til side.
Slik lager du vaniljekrem
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Pisk rømmen stiv sammen med melis og vaniljefrø. Server ganske umiddelbart.
Server eplepaien varm med vaniljekrem og rosiner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆