Klassisk og festfin 17. mai-frokost
Feire med stil17. mai-frokosten setter stemningen med koldtbord og røkelaks og en festfin kake i rødt, hvitt og blått.
Det skal være litt ekstra når man inviterer til 17. mai-frokost. Koldtbordet skal bugne, og noen klassikere skal gjerne med, som eggerøre, spekeskinke, røkelaks og kanskje til og med vårens første asparges.
Ferskt og hjemmebakt
Ettersom gjestene kommer til frokost, kan det være greit med bakst som skal heve over natten, eller noe som er enkelt å elte sammen om morgenen. En klassisk og luftig focaccia bakes i langpanne. Eltefrie rundstykker skal heve over natten, og både horn og rundstykker trenger kort steketid. Du kan også gjøre en ferdigkjøpt loff festfin med hvitløkssmør og ost. Bare se her:
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Laks på mange måter
Server varmrøkt laks eller røkelaks med spinatstuing eller spinatpai, eller lag en enkel laksemousse.
Laksemousse
Smårett til 8 personer
600 gram røkelaks
2 sjalottløk
300 g kremost, gjerne Snøfrisk
300 g crème fraiche
1 liten bunt dill
1 sitron, saften
Evt. 50 g lakse- eller ørretrogn
1 klype salt og pepper
Skjær laksen i grove biter og hakk løken.
Kjør laks, løk, kremost og crème fraiche i hurtigmikser til en jevn, men likevel litt grov masse.
Rør inn finhakket dill og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server moussen i en bolle. Topp gjerne med lakserogn og frisk dill.
Laks er også godt i en lekker pai, eller du kan bake paien med bacon og purre i stedet.