barnevennlig
Sunne havrekjeks med banan
Disse sunne havrekjeksene som du lager med kun tre ingredienser er perfekt i matpakken til barna. De er både melkefrie og uten egg, og kan enkelt gjøres glutenfrie ved å velge glutenfrie havregryn!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
2 stkbananer (ca. 170 gram, skrellet vekt)
3 dllettkokte havregryn
1 håndfullrosiner (tørkede tranebær eller tørket aprikos)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 10-12 kjeks, avhengig av størrelse.
Skrell bananene og legg dem i en bolle eller stor skål. Mos dem med en gaffel.
Ha i havregryn og rør godt. Tilsett tørket frukt, og bland det inn i røren. Se tips for flere gode smakstilsettere.
Legg spiseskjestore klatter på et bakepapirkledd stekebrett.
Alternativt kan du lage morsomme figurer ved å ha røren nedi pepperkakeformer som du først legger på brettet. Press røren ned i formen, og så kan formen løftes av. Gjenta til all røren er brukt.
Stek havrekjeksene på 180°C i ca. 15-20 minutter. Tiden avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjeksene.
Avkjøl på rist.
Tips!
I disse kjeksene kan du tilsette masse gode smaker, og variere med det barna liker best. Prøv for eksempel hakkede nøtter, kokos, litt kanel eller vanilje. Linfrø eller solsikkekjerner fungerer også!