Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Hvaltataki med spicy ponzosaus

Hval er et mørt og saftig kjøtt som ikke bør varmebehandles for mye. Derfor er en japansk tataki en perfekt metode for å få hvalkjøttet til å skinne.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ponzusaus:

1ssfinhakket frisk ingefær

1ssfinhakket rød chili

1stkfinhakket hvitløksfedd

1dlsoyasaus

1ssriseddik

1tssesamolje

1ssflytende honning

en halvstklime

Tataki av hval:

400ghvalbiff (evt. hvalfilet)

1tssalt

1tspepper

2ssnøytral olje

1buntvårløk

1tssesamfrø

Fremgangsmetode

Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saften fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av hvalbiffen og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når panna er skikkelig varm legger du i hvalfileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i ½ cm tykke skiver. Dander på en fjøl eller et fat.
Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over hvalen. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn