Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Tre gode sauser til reker

Reker med chilimajones, urterømme eller en saus med litt spicy asiatisk smak, det er supergod og enkel kosemat.

Tre gode sauser til reker

15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du til chiliaioli:

1sscrème fraîche (eller lettrømme)

en halvstkfinhakket rød chili

3feddfinhakket hvitløk (eller 1/2 kinesisk hvitløk)

en halvtsdijonsennep

1klypepepper

1posemajones

Dette trenger du til urtesaus:

1dlcrème fraîche (eller lettrømme)

1nevefinhakket estragon

1neveFinhakket basilikum

en halvstksitron (saften)

Dette trenger du til saus med asiatisk sting:

1dlcrème fraîche (eller lettrømme)

1stkfinhakket rød chili

1stkkinesisk hvitløk (finhakket)

2cmfersk ingefær (revet)

1klypekajennepepper

Fremgangsmetode

Slik lager du chiliaioli
Rør crème fraîche, krydder og sennep sammen, og vend det med majonesen. Du kan selv regulere smaken og konsistensen ut fra hvor mye majones du bruker.

Slik lager du urtesaus

Rør sammen crème fraîche eller rømme, finhakkede urter og litt sitronsaft. Mengden urter justerer du selv.

Slik lager du saus med asiatisk sting

Rør sammen alle ingrediensene, men smak deg fram til hvor mye ingefær og kajenne du vil ha i. Du trenger bare litt kajenne, for chilien er sterk. Men kajenne gir en litt annen smak og litt annen varme enn chilien.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn