fisk og sjømat
Laks med wokede grønnsaker og kokos
Kan det friste med en asiatisk vri? Nyt smaken av kokosmelk, lime og chili i denne raske og sunne retten. Grønnsakene kan byttes ut med en pakke wokgrønnsaker på travlere dager. Server sammen med eggenudler, pasta eller kokt ris.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glaksefilet
1 stkgulrot
2 stilkervårløk
en halv stkpaprika
1 boksminimais
en halv stkrød chili
2 ssrapsolje
2 dlkokosmelk
1 dlfiskebuljong
1 tscurry paste
1 stklime
Fremgangsmetode
Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem på bakepapir på stekebrett. Dryss over salt og litt pepper og stek i ca. 4 minutter ved 180 °C.
Skjær grønnsakene i strimler og stek dem i rapsolje i panne eller wokpanne. Tilsett karripasta, buljong og kokosmelk. Smak til med salt og limeskall og limesaft.
Server kokosgrønnsakene til den stekte laksen, gjerne sammen med nudler eller kokt ris.