Til hovedinnhold
julemat

Badsturøkt lammelår med ratatouilleform

Badsturøkt lammelår er perfekt ferdigmat i førjulstiden. Server gjerne med herlig, fransk ratatouille og fløtegratinerte poteter.

Badsturøkt lammelår med ratatouilleform

1t 15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til potetform:

8stkpoteter

1tshakket timian

3dlkremfløte

1feddfinhakket hvitløk

en halvtssalt

en halvtspepper

Dette trenger du til ratatouille:

1stkgrønn squash

1stkaubergine

3stkpaprika ( i forskjellige farger)

4stkmodne tomater (faste)

1stkstor gul løk

4ssExtra virgin olivenolje

en halvtssalt

en halvtspepper

2sshakket timian

800gbadsturøkt lammelår

Dette trenger du til pynt:

8stkfersk rosenkål (kun de fire ytterste bladene)

Fremgangsmetode

Slik lager du potetformen
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en ildfast form. Strø timian mellom to av lagene. Et langt nede og et lengere oppe i lagene. Bland fløte, hvitløk, salt og pepper og hell over formen.
Sett i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.

Slik lager du ratatouille

Skjær squash, aubergine, paprika, tomater og løk så tynt du klarer enten med en skarp kniv eller en mandolin.
Smør en paiform og legg grønnsakene lagvis i sirkelmønster slik at du får et fint fargemønster.
Bland olivenolje, salt, pepper og timian og hell over formen. Skjær til et rundt bakepapir og legg det over formen som et lokk.
Sett i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 50 minutter.
Skjær lammelåret i skiver og legg skivene i folie. Varm i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Damp rosenkålblader og pynt på toppen av retten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn