kjøtt
Lammecarré med urtelokk og potetform
Lammecarré er noe av det aller ypperste du kan få av lammekjøtt. Heldigvis er det også noe av det enkleste å tilberede. Her kan du imponere både deg selv og andre!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til potetform Boulangère:
800 gpoteter (gjerne melne, i tynne skiver)
1 stkgul løk (i tynne skiver)
2 stilkerfrisk timian
1 ssolivenolje
2 dlgrønnsakskraft
Dette trenger du til lammecarré:
1 og en fjerdede kglammecarré
5 feddfinhakket hvitløk
2 ssfinhakket persille
1 ssfinhakket timian
2 ssfinhakket rosmarin
1 og en halv ssolivenolje
en halv tssalt
en halv tspepper
1 ssrapsolje til steking
Fremgangsmetode
Start med potetformen: Sett ovnen på 200 ˚C. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
Stek løkskiver og fersk timian forsiktig i olivenolje på lav varme i ca. 5 minutter til løken er blank.
Smør en ildfast form med olje, og legg et lag poteter nederst og så lagvis løk og poteter. Hell over grønnsakkraften og bak i ovnen i ca. 1 time, til potetene er kokt og toppen er gyllen og sprø.
Stek lammecarréen: Når det er 30 minutter igjen av steketiden på potetformen, gni lammecarréen inn med salt og pepper. Ha litt olje i en stekepanne og brun kjøttet på begge sider.
Bland sammen finhakket hvitløk, urter og olivenolje og smør på urtelokket på fettsiden av carréen. Legg i ildfast form og sett i steketermometer. Stek til 55 ˚C (det tar ca. 12-15 minutter).
La lammecarréen hvile noen minutter under aluminiumsfolie før den deles opp i stykker og serveres.