Til hovedinnhold
kjøtt

Saftige kyllingnuggets med hot appelsinsaus

Liker du kyllingnuggets vil du elske frokostblanding-trikset! Dypp dem i spicy appelsinsaus, så blir dagen perfekt.

Saftige kyllingnuggets med hot appelsinsaus

25min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkkyllingfileter

9dlcornflakes

3stkegg

3tsdijonsennep

3tsflytende honning

1dlhvetemel

1tssalt

1tspepper

1ssnøytral olje til steking

1sssmør til steking

1nevefinhakket koriander

Dette trenger du til appelsinsaus:

1dlappelsinmarmelade

en halvdlflytende honning

2ssdijonsennep (eller annen sterk sennep)

1tssriracha (sterk chilisaus)

1klypesalt

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200˚C og kle et stekebrett med bakepapir.
Knus cornflakes i en pose. Pisk egg, sennep og honning lett sammen i en dyp tallerken. Bland sammen mel, salt og pepper.
Tørk kyllingfiletene godt med kjøkkenpapir og skjær i biter eller jevnt tykke strimler.
Vend kyllingbitene først i melblandingen og rist av overflødig mel. Dypp så i eggeblandingen og vend til slutt i knust cornflakes.
Varm opp olje og smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Brun kyllingnuggetsene ca. 1 minutt på hver side og stek ferdig midt i ovnen (ca 8-10 minutter).
Server varme og saftige kyllingnuggets med frisk koriander og pikant appelsinsaus.
Steketips! Vi har valgt å steke nuggetsene i stekepanna og komfyren men det er også mulig å fritere dem dersom du foretrekker det.
Skal du lage kyllingnuggets til mange kan det være lurt å kun steke dem i ovnen. Steketiden er da ca 20-25 minutter. Husk å snu kyllingbitene underveis.

Slik lager du appelsinsaus

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt om nødvendig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn