Til hovedinnhold
norsk

Tradisjonell fårikål med ekstra god smak

En rykende varm gryte med fårikål er høstens store høydepunkt for mange. Her er tipsene som løfter den enkle tradisjonsretten til nye høyder.

Tradisjonell fårikål med ekstra god smak

3t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1 og en halvkgfårikålkjøtt

1 og en halvkghodekål (i tynne båter)

1 og en halvsshel pepper

2stkgule løk (i tynne båter)

2tssalt

4dlvann

10stkpoteter (3-4 per person)

Fremgangsmetode

Rist pepperkornene et par minutter i en tørr stekepanne på sterk varme til aromaene frigis.
Del kål og løk i tynne båter. Løk fungerer som en smaksforsterker, og den lange koketiden gjør at den «smelter» sammen med resten og framhever den deilige smaken.
Legg kjøtt, kål og løk lagvis i en stor gryte. Start med å legge kjøttet med fettsiden ned. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
Hell på vann og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la fårikålgryta syde rett rundt kokepunktet til kjøttet er mørt (2,5-3 timer).
Server fårikål med kokte poteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn