pasta
Verdens beste pasta med tomatsaus
Lyst på rask og god vegetarmiddag? Lag denne kjempegode pastaklassikeren fra Italia med norske tomater - helt uten sukker!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gSmak* Piccolotomater (eller annen type cherrytomater, delt i to)
1 stkhvitløk (hel, delt i to på tvers av feddene)
1 stkrødløk (i båter)
2 stilkerfrisk rosmarin
4 ssolivenolje
2 ssbalsamicoeddik
1 tsflaksalt
en halv tspepper
500 gpasta penne (eller annen pastatype)
1 dlkokevann fra pasta (spe med litt av vannet)
2 dlrevet parmesan
Fremgangsmetode
Sett komfyren på 180˚C varmluft.
Skyll og tørk tomatene. Del i to og legg i ildfast form eller på bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. Spar noen tomater til å ha i rett før servering.
Del hvitløk i to på tvers slik at alle feddene blir synlige. Skrell rødløk og del i båter. Legg løken sammen med tomatene.
Gni rosmarin inn med olivenolje og legg i formen.
Ringle balsamicoeddik og olivenolje over grønnsakene og krydre med salt og pepper. Bak alt midt i ovnen i 20-25 minutter til tomatene har falt sammen og løken er mør.
Mens tomatene står i ovnen: kok pastaen som anvist. Ta vare på litt av kokevannet.
Ta ut formen med grønnsakene og løsne hvitløksfeddene forsiktig fra skallet. Bruk gaffel til å mose alle grønnsakene. Spe med litt av kokevannet fra pastaen hvis sausen trenger mer væske.
Bland kokt pasta og rå tomater sammen med sausen og server med revet parmesanost.