Til hovedinnhold

Slik tilbereder du perfekte pølser

Kos

Pølser er den mest spiste middagsretten i Norge, men vet du hvordan du tilbereder de ulike variantene riktig?

Slik tilbereder du wienerpølser:

Damp pølser som proffene

  • Hvis du skal holde pølsene varme over tid, kan du gjerne dampe pølsene slik som i pølseboder. Da holder pølsene seg varme lenge uten å bli "vannet ut".
  • Kok opp en stor kjele med vann og legg pølsene på rist slik at de varmes opp av dampen.

En klassiker på grillen

  • Pølser trenger generelt kort grilltid og er vanligvis ferdig på 2-3 minutter.
  • Grillpølser er uten skinn, men pølser med skinn bør du skråsnitte for å unngå at de sprekker.
  • Har du bacon rundt pølsene bør de grilles på indirekte varme slik at baconet blir sprøtt uten å bli brent.

Stek pølser på lav varme

  • Pølser bør stekes langsomt på lav varme i en lett oljet stekepanne.
  • Ikke stikk hull på skinnet da blir nemlig mye av smaken og saftigheten borte.
  • Snu pølsene ofte slik at de får jevn varmebehandling.

Hva slags tilbehør er din favoritt? 

  • Mange pølsekjennere foretrekker å spise wienerpølser med kun sennep og litt finhakket løk. 
  • Liker du rekesalat, kan du prøve å variere med andre påleggsalater.
  • Syltet rødløk er søtt og syrlig tilbehør som passer perfekt til pølser.  
  • I Moss er den lokale ”nasjonalretten” pølser i vaffel – altså rett og slett grill- eller wienerpølse servert i vaffel.
  • Hjemmelaget potetmos er naturlig følge til pølse, oppskrift kommer lenger ned i artikkelen. 
  • Hjemmelaget ketchup er ekstra godt, oppskrift kommer lenger ned i artikkelen. 
  • Prøv oppkuttet mango, avokado, hjemmelaget potetmos og hjemmelaget ketchup sammen med wienerpølsa i lompe. Kjempegodt!
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆