Til hovedinnhold
lam og får

Henriettes urøkte pinnekjøtt

Henriettes urøkte pinnekjøtt av lam er årets Norgesmester og gullmedaljevinner. Det er dessuten enklere å lage enn du kanskje tror, bare se her!

Fat med dampet pinnekjøtt på kryss og tvers, med frisk rosmarin på toppen. Mørk bakgrunn.

3t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pkHenriettes urøkte pinnekjøtt

1pkbjørkepinner (eller rist)

1lvann (nok til å dekke pinnene)

Fremgangsmetode

Vann ut pinnekjøttet i en stor kjele med rikelig vann, ca. 24 timer. Bytt vann et par ganger for bedre utvanning.
Bruk en stor kjele, legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av kjelen. Fyll opp med vann på høyde med metallristen eller bjørkepinnene.
Legg pinnekjøttet over på kryss og tvers.
Dampkok pinnekjøttet under lokk til kjøttet løsner fra bena (2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Pinnekjøtt kan, om ønskelig, skjerpes litt under grillen i stekeovn før servering.
Servér pinnekjøttet med mandelpoteter, kålrabistappe og vossakorv.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit