Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med aubergine og harissa

Elsker du sashimi, men har lyst på litt mer spennende smaker? Kombinasjonen av sterk harissa, salt kapers, søte rosiner og rå laks gjør denne retten helt magisk!

laks-med-harissa.jpg

20min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

600glaksefilet uten skinn og bein (sushikvalitet)

1stkaubergine

2sskapers

2ssrosiner

8sstyrkisk yoghurt

en halvstksitron (saft og finrevet skall)

2tsharissa (ferdig på glass eller hjemmelaget)

1håndfullfrisk mynte

1håndfullfrisk koriander

Dette trenger du til hjemmelaget harissa:

1poseguajillo-chili

1poseancho-chili

en halvtskarve

en fjerdedeltskorianderfrø

en fjerdedeltsspisskummen

3ssextra virgin olivenolje (evt. litt mer)

1tsflaksalt

5feddhvitløk (grovhakket)

1stksitron (saften)

Fremgangsmetode

Start med å lage harissa: Legg de tørkede chiliene i bløt i 30 minutter. Hakk dem så grovt. Støt krydderene og ha dem og resten av ingrediensene til harissaen i en blender. Miks til en fin paste og oppbevar i et lufttett glass i kjøleskapet.
Grill auberginen til den er sort utenpå og myk inni. Skrap av det brente (du kan bruke det hvis du ønsker mer røyksmak). Blend til en puré.
Skjær laksen i så små terninger som du klarer. Tilsett litt harissa, sitronsaft og halvparten av auberginpuréen. Bland forsiktig.
Legg dette på et fint fat og bland inn grovhakket kapers og grovhakkede rosiner.
Små klatter med yoghurt, sitronskall og noen friske urter som mynte og koriander passer fint på toppen av retten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit