Til hovedinnhold
frokost

Kjøleskapsgrøt med havregryn

Denne kalde grøten lager seg selv i kjøleskapet og er klar morgenen etter. Den er kjempegod til frokost, men også veldig grei og lettvint å ha med i matpakken. Grøten metter godt, og friske bær, frukt eller nøtter og honning på toppen gir et lite søtt kick.

Kjøleskapsgrøt med havregryn

14t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6dllettkokte havregryn

8dlmelk, havre-, soya- eller mandelmelk

8ssvaniljeyoghurt, soya- eller havreyoghurt

en halvtssalt

2dlfriske bær, frukt, syltetøy, nøtter eller honning

Fremgangsmetode

Rør sammen 6 dl lettkokte havregryn, 8 dl melk, 8 ss vaniljeyoughurt og ½ ts salt. Ha det på 4 glass med tett lokk, for eksempel tomme syltetøyglass. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
Hvis grøten er for tykk, kan du røre inn litt mer yoghurt.
Topp med det du liker best, som friske bær, oppskåret frukt, syltetøy eller nøtter og honning. Husk skje!

TIPS:

Du kan også ha 1 ss chiafrø i hvert glass og smaksette grøten med litt kanel eller vaniljepulver. 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn