Til hovedinnhold
frukt og grønt

Ovnsbakte gulbeter og polkabeter

Ovnsbakte beter er nydelig til både kylling og kjøtt, og bruker du gulbeter og polkabeter blir tilbehøret ekstra dekorativt!

Et fat med rå beter, noen er delt i to så man ser hvordan gulbeter og polkabeter ser ut.

1t 30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkgulbeter

2stkpolkabeter (chioggiabeter)

en halvkggrovt salt

2ssrapsolje med sitron

1ssfinhakket kruspersille

Fremgangsmetode

Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form. Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.
Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.
Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit