frukt
Plommetapas med blåmuggost
Nyt de norske plommene! Her får du oppskriften på spennende plommetapas med blåmuggost og honning!
![Ovnsbakte røde plommer med honning og blåmuggost servert på hvitt firkantet fat. Lys grønn linduk i bakgrunnen.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5t3q65mT8s1WxcOmiRxTSX/7a790282617d53bc1c86af834868d6f6/plommer-til-tapas.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkplommer
1 ssflytende honning
1 tschilipulver
1 klypepepper
50 gblåmuggost
50 gpinjekjerner
Fremgangsmetode
Del plommene i to og ta ut steinene. Legg dem i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.
Stekes i ovnen 5 minutter på 200 grader.
Ta ut formen, del blåmuggosten i skiver og legg på plommene. Sett formen tilbake i ovnen og gratiner et par minutter på øverste rille, til osten har smeltet.
Rist i mellomtiden pinjekjernene et par minutter i tørr, varm stekepanne. Dryss disse over til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆