Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hermetiserte pærer

Nå bugner det av norsk frukt og grønt, men altfor fort er det over. Hermetiser pærene og bruk dem til nydelige desserter utover høsten og vinteren!

Hermetiserte pærer

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kgpærer (Norske)

50gingefær (grovt raspet, kan sløyfes)

400gsukker

1lvann

Fremgangsmetode

Lag sukkerlake ved å blande vann og sukker, og kok opp.
Skrell pærene og del dem i to på langs. Ta ut kjernehuset.
Trekk frukten sammen med ingefær forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, i ca 30 minutter til den blir mør.
Legg frukten over på rene og varme glass.
Kok opp sukkerlaken på nytt og sil den. Hell den over frukten på glassene til det nesten renner over. Tørk om nødvendig av kanten med en ren klut og skru på lokket.
Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes mørkt og kjølig for lagring.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn