frukt og grønt
Ovnsbakt gresskar er herlig tilbehør
Trenger du et enkelt og velsmakende tilbehør til lam og andre kjøttretter? Da skal du lage bakt gresskar med hvitløk og rosmarin!
![Til høyre en skål med store båter ovnsbakt gresskar med hele hvitløksfedd. Til venstre en skål med frisk spinat med tynne skiver rødløk. Liten skål med grovt salt og pepper.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/50K2jwYsJ2ICjScHoIBPuQ/f34bdf8079b3e1764d2d5f440bf71b1d/tilbehor-til-lammestek-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkflaskegresskar (butternut) eller annen type
1 dæsjsalt og pepper
4 ssExtra virgin olivenolje
2 stilkerrosmarin
2 feddhvitløk
Fremgangsmetode
Del gresskaret i 8 båter. Legg dem på et bakebrett og dryss salt og pepper over. Hell olje over.
Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister på gresskarbåtene. Stek i ca 20 minutter på 180 grader eller til gresskarbåtene er myke og karamelliserte. Sjekk med en tynn kniv om de er myke i midten.
Server gresskarbåtene sammen med hvitløk, rosmarin og olje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆