Til hovedinnhold
frukt og grønt

Ovnsbakt gresskar er herlig tilbehør

Trenger du et enkelt og velsmakende tilbehør til lam og andre kjøttretter? Da skal du lage bakt gresskar med hvitløk og rosmarin!

Til høyre en skål med store båter ovnsbakt gresskar med hele hvitløksfedd. Til venstre en skål med frisk spinat med tynne skiver rødløk. Liten skål med grovt salt og pepper.

20min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkflaskegresskar (butternut) eller annen type

1dæsjsalt og pepper

4ssExtra virgin olivenolje

2stilkerrosmarin

2feddhvitløk

Fremgangsmetode

Del gresskaret i 8 båter. Legg dem på et bakebrett og dryss salt og pepper over. Hell olje over.
Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister på gresskarbåtene. Stek i ca 20 minutter på 180 grader eller til gresskarbåtene er myke og karamelliserte. Sjekk med en tynn kniv om de er myke i midten.
Server gresskarbåtene sammen med hvitløk, rosmarin og olje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit