syltetøy og marmelade
Plommesyltetøy med stjerneanis
Med hjemmelaget plommesyltetøy har du alltid en smak av sommer på lur. Bruk 15 minutter på kjøkkenet nå, så får du plommeglede hele vinteren.
![To glass med rødlig plommesyltetøy. Friske plommer ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6PW8OnXIait8C6y278FcLi/7c8f21fdd2f75389da22db99ef910657/plommesyltetoy.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
10t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 kgplommer (skåret i biter, steinen fjernet)
1 dlvann
500 gsukker
3 stkstjerneanis
1 sssitronsaft
Fremgangsmetode
Kok opp plommer og vann.
Tilsett stjerneanis og sukker. La dette småkoke i ca 10 minutter.
Tilsett sitronsaft.
Hell over på sterile glass og fyll opp så mye om mulig i hvert glass. Stjerneanisen kan fjernes eller være med i glasset. Sett på lokk og avkjøl.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆