syltetøy og marmelade
Krydret tyttebærsyltetøy
Krydder som nellik, ingefær og kanel setter en annerledes og spennende smak på tyttebærsyltetøyet, som passer perfekt til kjøtt. Prøv for eksempel dette nydelige syltetøyet til juleribba!
![Norgesglass og keramikkskål med friskt rødt tyttebærsyltetøy, står på en skjærefjøl av tre, med en stripete linduk i bakgrunnen.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4dbZUQ3a6KTAQ179eOWa3Y/0d6c481cb2fb2853e278b76e91af41ba/tyttebarsyltetoy-servert.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
1 kgtyttebær
1 dlvann (bruk mer for et mer rennende syltetøy)
6 dlsukker
1 og en halv tsmalt kanel
1 tsmalt nellik
1 klypemalt ingefær
Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene i en kjele og kok i ca. 15 minutter.
Ha syltetøyet på steriliserte glass. Da holder det seg lenger, og du unngår at det kommer til bakterier i syltetøyet.
Sett glassene opp-ned hvis du bruker gammeldagse glass som norgesglass.
Snu glassene når innholdet er blitt kaldt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆