Til hovedinnhold
kål

Smørdampet sommerkål til spekemat

En av vårens og sommerens delikatesser lages på mindre enn 5 minutter. Endelig kan vi kose oss med smørdampet sommerkål igjen!

Knallgrønn smørdampet sommerkål, toppet med en klatt smør. Servert på et trebord med spekemat, melon, eggerøre, flatbrød og ferske urter.

4min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksommerkål (nykål)

2dlvann

50gsmør i terninger

1sssalt

2stilkerfersk timian (kan sløyfes)

1tsnykvernet pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Fjern eventuelle stygge blader på sommerkålen og del den i 2 gjennom stilkfestet. Del hver halvdel opp i båter, 5-6 cm på det tykkeste.
Kok opp vann, smørterninger og salt i en stor gryte. Legg kål og timian i gryta, sett på lokk og la det dampe i 2-4 minutter.
Stikk kålen med en skarp kniv for å kjenne når kålen er mør. Det kan godt være litt motstand, så det er bedre å dampe den litt for lite enn litt for mye.
Bytt ut timiankvistene med nye ferske timiankvister, og krydre med nykvernet pepper før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit