kål
Smørdampet sommerkål til spekemat
En av vårens og sommerens delikatesser lages på mindre enn 5 minutter. Endelig kan vi kose oss med smørdampet sommerkål igjen!
![Knallgrønn smørdampet sommerkål, toppet med en klatt smør. Servert på et trebord med spekemat, melon, eggerøre, flatbrød og ferske urter.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1NvfguZSZDYmEKSEMUvdri/025cc6acbe16198d0344be869690d5ae/smordampet-sommerkal-til-spekemat.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
4min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksommerkål (nykål)
2 dlvann
50 gsmør i terninger
1 sssalt
2 stilkerfersk timian (kan sløyfes)
1 tsnykvernet pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Fjern eventuelle stygge blader på sommerkålen og del den i 2 gjennom stilkfestet. Del hver halvdel opp i båter, 5-6 cm på det tykkeste.
Kok opp vann, smørterninger og salt i en stor gryte. Legg kål og timian i gryta, sett på lokk og la det dampe i 2-4 minutter.
Stikk kålen med en skarp kniv for å kjenne når kålen er mør. Det kan godt være litt motstand, så det er bedre å dampe den litt for lite enn litt for mye.
Bytt ut timiankvistene med nye ferske timiankvister, og krydre med nykvernet pepper før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆