Til hovedinnhold
kål

Grillet blomkål med estragonsmør

Blomkål er en super grønnsak og en lett og god vegetarmiddag. Grill den hel til den er gyllen og myk. La kryddersmør smelte over den varme blomkålen og server.

Hel grillet blomkål med estragonsmør, servert på fat med tomater og urter.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Grillet blomkål:

2stkblomkålhode

olivenolje

flaksalt

Estragonsmør:

100gsmør (romtemperert)

4ssolivenolje

4ssestragon (finhakket)

2ssrevet sitronskall

Fremgangsmetode

Gni blomkålen godt med olivenolje. Grill den først på direkte varme til den har fått fin farge. Juster ned varmen og grill den til den er myk helt igjennom. Dryss over rikelig med salt.

Estragonsmør

Rør sammen alle ingrediensene. Fordel smøret på blomkålene rett før servering, slik at det smelter.
Server gjerne med brød eller pastasalat ved siden av også.

Tips!

Du kan godt bruke andre urter istedenfor estragon i kryddersmøret. Prøv for eksempel med basilikum, timian eller koriander!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit