Til hovedinnhold
svinekjøtt

Grillet svinenakke - Noe av det beste du kan lage på grillen.

Av: Gladkokken. En god krydderrub og lang tid på indirekte varme gir fantastiske resulater. Grill perfekt Serien fra Coop har i år kommet med utrolig mange flotte produkter. Jeg har fått gleden av å teste dem og her kommer en av mine favoritter. Svinenakke er en rimelig råvare og passer ypperlig på grillen. Her skal jeg vise deg en metdode og oppskrift for å forvandle disse nakkene til fristende, saftig og velsmakende kjøtt fra grillen.

Grillet svinenakke i skiver, servert på hvitt fat. Grønne urter drysset på toppen.

4t / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkGrill Perfekt Svinenakke

1ssdijonsennep

2ssGrill Perfekt rub

1ssferske urter

salt

pepper

Fremgangsmetode

Svinenakker er helt klart best når du helgriller det. Start med å ta svinenakken ut av pakken og legg på en tallerken. Bruk litt tørkepapir og tørk kjøttet.
Ta på sennep og smør inn så hele kjøttet er dekt av et tynt lag. Dette gir en god smak og fungerer utmerket som "klister" for krydderblandingen vi skal ta på.
Strø over rikelig med krydderrub. Jeg har laget en egen Grill Perfekt rub som passer ypperlig til denne. Her har du oppskriften på denne. Det er alltid smart å lage en litt stor blanding når du lager Rub så har du til mange gode middager fremover.
Pass på at hele svinenakken er dekt med rub. La kjøttet hvile ute i 15 minutter så krydderet fester seg litt og begynner å trekke inn i kjøttet.
Nå er det på tide å grille svinenakken. Når man skal langtidsgrille kjøtt er det alltid smart å grille på indirekte varme. Så hvis du bruker gassgrill så tenner du kun den ene delen av grillen og legger kjøttet på siden du ikke har tent opp.

På denne måten får ikke kjøttet direkte grilling. Hvis du bruker kull så legg kull på den ene siden og kjøttet på den andre.

Jeg liker å bruke termostat når jeg griller for å ha kontroll på kjernetemperaturen, men dette klarer du fint uten termometer også. Prøv å få grillen til å holde en temperatur på ca 110 grader.
Nå kan du slappe av å gjøre noe helt annet mens svinenakken går igjennom en forvandlig til herlig og saftig grillkjøtt. Du skal oppnå en kjernetemperatur på 70 grader.
Jeg griller svinenakker i 3- 3 1/2 time på lav varme( +/- 110 grader). Avslutt med å flytte svinenakken over til dirketevarmen. Grill kjapt på alle kanter så kjøttet får en fin stekeskrope.
Husk å hvile kjøttet! La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter før du skjærer det opp i tynne skiver. Nå har du saftige skiver av grillet svinenakke med en deilig smak av grill og krydder. Denne retten passer alltid inn på grillbordet! Lykke til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit