Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Tomahawk med grillet potetsalat med sitron og kapers

Tomahawk er en kjøttelskers drøm! Grill den rosa, og servér med grillet potetsalat, med salte kapers og frisk sitron!

Tomahawk med grillet potetsalat med kapers og sitron, servert skåret opp på hvitt bakepapir, med potetsalat i bakgrunnen.

45min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkTomahawk av storfe

1klypesalt og pepper

Grillet potetsalat med sitron og kapers:

500gsmåpoteter (eller nypoteter - delt i to)

6stkgule løk (små)

4ssolivenolje

1klypesalt og pepper

1stksitron (saften og skall)

en halvdlolivenolje

3sspersille (hakket)

1sskapers

Fremgangsmetode

Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.
Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på stykkene.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.

Grillet potetsalat med sitron og kapers

Ha poteter, løk, olje, salt og pepper i en bolle og bland godt.
Legg potetene og løken på en støpejernsplate eller aluminiumsform og grill over middels varme i cirka 12 minutter, til de er møre.
Ha potetene i en bolle og hell over olivenolje, sitronsaft og -skall, persille og kapers. Bland godt og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit