svinekjøtt
Spareribs med 3-2-1-metoden
3-2-1 metoden sikrer perfekte spareribs hver gang! BBQ handler om low and slow. Lav temperatur over lengre tid. Lag på lag med gode smaker og veldig mørt kjøtt. 3-2-1 betyr 3 timer med krydderblanding, 2 timer i folie og 1 time med BBQ saus. Prøv selv!
![Spareribs med 3-2-1-metoden, servert på tallerken med bakepapir, salat og bbq saus.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/24EY9xPJQWc9dONRqpDHbv/616fba6eeb1e75945cd1c267cb8f8740/gp_teaser_spareribs.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
5t / 50min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkGrill Perfekt spareribs naturell
2 sssøt sennep
8 sskryddermiks (til spareribs)
2 dlBBQ saus
Spareribs kryddermiks (stor porsjon):
en halv dlløkpulver
en halv dlhvitløkspulver
en halv dlsalt
en halv dlkoriander
en halv dlmalt spisskummin
en halv dlchili flakes
1 tssellerisalt
Hjemmelaget BBQ-saus:
4 dlCoca Cola
4 dlketchup
2 dlsennep
en halv dlWorcester sauce
en halv dleplecider eddik
en halv dlsoyasaus
20 dlbrunt sukker
50 gsmør
2 sskryddermiks (spareribs)
Fremgangsmetode
Start med å legge spareribsene ut på en ren benk og fjern hinnen som er på baksiden. Dette gjør du lettest ved å skjære forsiktig med kniv over et av beina og bruke litt tørkepapir for å dra av denne hinnen.
Trim bort overflødig fett og eventuelle slintrer.
Smør spareribsene inn med et tynt lag sennep. Dette gir god smak og feste til krydderblandingen. Strø over rikelig med Krydderblanding og pass på at hele spareribsen er dekket av krydder.
Flytt spareribsene over i et fat og la hvile i 30 minutter til grillen er varm. Her er nøkkelen low and slow. Pass på at temperaturen ikke blir for høy. Den perfekte temperaturen er 105 grader.
Flytt kjøttet over på grillen på indirekte varme. Lukk på lokket og vent i 3 timer. Pass på temperaturen. Dette er den første delen av behandlingen i 3-2-1 metoden.
Etter 3 timer behandling skal spareribsene nå pakkes tett i aluminiumsfolie og grille på samme temperatur i 2 timer til. Dette skapes damp inne i pakken og gir veldig saftige og møre ribs.
Nå gjenstår bare siste delen av prosessen. Nå skal vi pensle ribsene med den deilige BBQ-sausen. Pensle kjøttet jevnt og på begge sider.
Legg tilbake på grillen for den siste tiden med grilling. Den siste tiden varierer fra 30 minutter til 1 time avhengig av hvor tykke spareribsene er.
Server rykende varme sammen med enda mer BBQ-saus og annet tilbehør du liker. Dette er en skikkelig snadder rett, men husk å sette frem godt med servietter for dette er litt grisete å spise.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆