Til hovedinnhold
svinekjøtt

Spareribs med 3-2-1-metoden

3-2-1 metoden sikrer perfekte spareribs hver gang! BBQ handler om low and slow. Lav temperatur over lengre tid. Lag på lag med gode smaker og veldig mørt kjøtt. 3-2-1 betyr 3 timer med krydderblanding, 2 timer i folie og 1 time med BBQ saus. Prøv selv!

Spareribs med 3-2-1-metoden, servert på tallerken med bakepapir, salat og bbq saus.

5t / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkGrill Perfekt spareribs naturell

2sssøt sennep

8sskryddermiks (til spareribs)

2dlBBQ saus

Spareribs kryddermiks (stor porsjon):

en halvdlløkpulver

en halvdlhvitløkspulver

en halvdlsalt

en halvdlkoriander

en halvdlmalt spisskummin

en halvdlchili flakes

1tssellerisalt

Hjemmelaget BBQ-saus:

4dlCoca Cola

4dlketchup

2dlsennep

en halvdlWorcester sauce

en halvdleplecider eddik

en halvdlsoyasaus

20dlbrunt sukker

50gsmør

2sskryddermiks (spareribs)

Fremgangsmetode

Start med å legge spareribsene ut på en ren benk og fjern hinnen som er på baksiden. Dette gjør du lettest ved å skjære forsiktig med kniv over et av beina og bruke litt tørkepapir for å dra av denne hinnen.
Trim bort overflødig fett og eventuelle slintrer.
Smør spareribsene inn med et tynt lag sennep. Dette gir god smak og feste til krydderblandingen. Strø over rikelig med Krydderblanding og pass på at hele spareribsen er dekket av krydder.
Flytt spareribsene over i et fat og la hvile i 30 minutter til grillen er varm. Her er nøkkelen low and slow. Pass på at temperaturen ikke blir for høy. Den perfekte temperaturen er 105 grader.
Flytt kjøttet over på grillen på indirekte varme. Lukk på lokket og vent i 3 timer. Pass på temperaturen. Dette er den første delen av behandlingen i 3-2-1 metoden.
Etter 3 timer behandling skal spareribsene nå pakkes tett i aluminiumsfolie og grille på samme temperatur i 2 timer til. Dette skapes damp inne i pakken og gir veldig saftige og møre ribs.
Nå gjenstår bare siste delen av prosessen. Nå skal vi pensle ribsene med den deilige BBQ-sausen. Pensle kjøttet jevnt og på begge sider.
Legg tilbake på grillen for den siste tiden med grilling. Den siste tiden varierer fra 30 minutter til 1 time avhengig av hvor tykke spareribsene er.
Server rykende varme sammen med enda mer BBQ-saus og annet tilbehør du liker. Dette er en skikkelig snadder rett, men husk å sette frem godt med servietter for dette er litt grisete å spise.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit