Til hovedinnhold
svinekjøtt

Spareribs - Oppskriften som fungerer på alle griller!

Av: Gladkokken. Denne metoden fungerer like bra på en mindre grill og det spiller liten rolle om det er gasJeg har laget utrolig mye spareribs fordi jeg synes det er så godt. Målet er alltid å få saftig kjøtt med en litt sprø skorpe som dekkes av en nydelig BBQ-saus. For å få til perfekt BBQ er det lag på lag med smaker som er nøkkelen for et perfekt resultat. Vi starter med å dampe ribsene. Dette gjør at kjøttet blir saftig og du får en utrolig god kraft å bruke i sausen. Så skal kjøttet krydres med rub (krydderblanding) og tilslutt pensles kjøttet med en herlig BBQ saus. Denne metoden fungerer like bra på en mindre grill og det spiller liten rolle om det er gass, kull eller pellets. Resultatet blir alltid perfekt!s, kull eller pellets. Resultatet blir alltid perfekt!

Spareribs delt opp og servert på fat, med krydderflasker i bakgrunnen.

1t / 3t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Spareribs:

3pkGrill Perfekt spareribs naturell

5dleplejuice

5feddhvitløk

2stkløk

3ssGrill Perfekt rub (se oppskrift nederst)

2dlkraft (fra damping)

2sssmør

BBQ-saus:

3dlbrunt sukker

1dlketchup

1dlsoyasaus

1dlWorcester sauce

2dlHeinz chilisaus

2tsdijon sennep

1tsmalt kummin

Fremgangsmetode

For å forberede Spareribsene skjærer jeg av "fliker" og trimmer kantene for et penest mulig utseende. Husk å ta av hinnen/senen på baksiden av spreribsene. Dette gjør du lettest ved å bruke en kniv for å løsne og rive av med litt tørkerull.
Finn frem en stor form og hell litt nøytral olje i formen. Kutt opp løk og hvitløk og ha i formen sammen med eplejuice og hel pepper. Denne væsken gjør at spareribsene blir dampet og du sitter igjen med en nydelig kraft.
Gni litt olje på spareribsene også og legg i formen. Dette er for at de ikke skal henge seg fast i hverandre eller formen. Dekk til tett med alufolie og sett i en forvarmet ovn på 250 grader. Her skal de få stå å dampe i 45 minutter.
Når Spareribsene står i ovnen lager jeg BBQ-sausen. Hell i alle ingredienser utenom kraften fra Ribsene og smør. Rør rundt og la småkoke. Når Spareribsene er ferdig dampet siler jeg kraften i pannen og heller i sausen.
Kok ned til passe tykkelse. Det skal være en litt tykk og klissete saus. Når du er fornøyd med konsistensen på sausen skrur du av varmen og rører inn smøret tilslutt.

Denne sausen er farlig god. Spar resten på en glass og du har BBQ-saus til flere middager fremover.

Ta spareribsene ut av formen og legg på et brett (med alufolie). Sil av kraften og tilsett så mye kraft du trenger i sausen. Spar på resten av kraften til en annen middag.
Når ribsene har fått kjølt seg litt ned smører jeg på et tynt lag med sennep rundt hele. Dette gir et lag av smak og fungerer utmerket som klister for krydderblandingen.
Strø et tynt lag krydder på baksiden av ribbene først og snu dem. Gjør det samme på oversiden og la de stå kaldt frem til grilling (dekk gjerne til med litt plastfolie hvis de skal stå noen timer).
Nå kommer den desidert koseligste delen av å lage Spareribs! Skru på grillen på høy varme. VI skal starte med å grille kjøttet på begge sider på høy varme for å få litt stekeskorpe og karamellisering.
Skru ned varmen på så lavt du klarer på grillen og pensle på med BBQ-saus. Sett på lokket og la Spareribsene stå i 15 minutter å kose seg på grillen med lav varme.
Server rykende varme og husk ekstra BBQ-saus og servietter for dette blir alltid litt klissete. Mange BBQ-restauranter gir faktisk plasthansker når de serverer Spareribs, for spareribs er ment å spise med hendene og ikke kniv og gaffel.

Her finner du oppskriften til Grill Perfekt Rub.

1.
For å forberede Spareribsene skjærer jeg av "fliker" og trimmer kantene for et penest mulig utseende. Husk å ta av hinnen/senen på baksiden av spreribsene. Dette gjør du lettest ved å bruke en kniv for å løsne og rive av med litt tørkerull.

2.
Finn frem en stor form og hell litt nøytral olje i formen. Kutt opp løk og hvitløk og ha i formen sammen med eplejuice og hel pepper. Denne væsken gjør at spareribsene blir dampet og du sitter igjen med en nydelig kraft.

3.
Gni litt olje på spareribsene også og legg i formen. Dette er for at de ikke skal henge seg fast i hverandre eller formen. Dekk til tett med alufolie og sett i en forvarmet ovn på 250 grader. Her skal de få stå å dampe i 45 minutter.

4.
Når Spareribsene står i ovnen lager jeg BBQ-sausen. Hell i alle ingredienser utenom kraften fra Ribsene og smør. Rør rundt og la småkoke. Når Spareribsene er ferdig dampet siler jeg kraften i pannen og heller i sausen. Kok ned til passe tykkelse. Det skal være en litt tykk og klissete saus. Når du er fornøyd med konsistensen på sausen skrur du av varmen og rører inn smøret tilslutt. Denne sausen er farlig god. Spar resten på en glass og du har BBQ-saus til flere middager fremover.

5.
Ta spareribsene ut av formen og legg på et brett (med alufolie). Sil av kraften og tilsett så mye kraft du trenger i sausen. Spar på resten av kraften til en annen middag.

6.
Når ribsene har fått kjølt seg litt ned smører jeg på et tynt lag med sennep rundt hele. Dette gir et lag av smak og fungerer utmerket som klister for krydderblandingen. Her finner du oppskriften til Grill Perfekt Rub! Strø et tynt lag krydder på baksiden av ribbene først og snu dem. Gjør det samme på oversiden og la de stå kaldt frem til grilling. (dekk gjerne til med litt plastfolie hvis de skal stå noen timer)

7.
Nå kommer den desidert koseligste delen av å lage Spareribs! Skru på grillen på høy varme. VI skal starte med å grille kjøttet på begge sider på høy varme for å få litt stekeskorpe og karamellisering.

8.
Skru ned varmen på så lavt du klarer på grillen og pensle på med BBQ-saus. Sett på lokket og la Spareribsene stå i 15 minutter å kose seg på grillen med lav varme.

9.
Server rykende varme og husk ekstra BBQ-saus og servietter for dette blir alltid litt klissete. Mange BBQ-restauranter gir faktisk plasthansker når de serverer Spareribs, for spareribs er ment å spise med hendene og ikke kniv og gaffel. Nå kan du nyte noen fantastiske Spareribs. Lykke til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit