Tomahawk med "reverse searing" - Det tøffeste kjøttstykket til grillen!
Av: Gladkokken. Dette må være det tøffeste kjøttstykket å legge på grillen! Jeg synes det er utrolig kult at Grill Perfekt serien fra Coop tar inn disse stykningsdelene. For å få slike flotte kjøttstykker måtte du tidligere bestille fra slakteren. Tomahawk er veldig populært i grillmiljøet i USA og navnet kommer fra at kjøttet som fortsatt henger på beinet ser ut som den kjente "tomahawk øksen" I dag skal jeg vise en mindre kjent metode som heter Reverse Searing. Dette gir veldig god kontroll på temperatur og en enda bedre stekeskorpe. Reverse betyr at denne metoden egentlig er "baklengs" av det du er vant med. Her starter vi på indirekte varme og avslutter med å lage stekeskorpen på kjøttet. Fordelen med denne metoden er at kjøttet tørker litt ut under grillingen på lav temperatur noe som gir en enda bedre og jevnere stekeskorpe til slutt.
![Tomahawk steak med reverse searing, skåret opp og lagt på rund trefjøl.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/348aPEhCTUVxqb7DbZsJ6i/33bdb7663f00e57de137f46910508d92/toma-topp.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 stkCoop Grillperfekt Tomahawk
2 tsnøytral olje
maldonsalt
kvernet pepper (gjerne flere sorter)