Til hovedinnhold
grillmat

Tomahawk med "reverse searing" - Det tøffeste kjøttstykket til grillen!

Av: Gladkokken. Dette må være det tøffeste kjøttstykket å legge på grillen! Jeg synes det er utrolig kult at Grill Perfekt serien fra Coop tar inn disse stykningsdelene. For å få slike flotte kjøttstykker måtte du tidligere bestille fra slakteren. Tomahawk er veldig populært i grillmiljøet i USA og navnet kommer fra at kjøttet som fortsatt henger på beinet ser ut som den kjente "tomahawk øksen" I dag skal jeg vise en mindre kjent metode som heter Reverse Searing. Dette gir veldig god kontroll på temperatur og en enda bedre stekeskorpe. Reverse betyr at denne metoden egentlig er "baklengs" av det du er vant med. Her starter vi på indirekte varme og avslutter med å lage stekeskorpen på kjøttet. Fordelen med denne metoden er at kjøttet tørker litt ut under grillingen på lav temperatur noe som gir en enda bedre og jevnere stekeskorpe til slutt.

Tomahawk med "reverse searing" - Det tøffeste kjøttstykket til grillen!

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

1stkCoop Grillperfekt Tomahawk

2tsnøytral olje

maldonsalt

kvernet pepper (gjerne flere sorter)

Fremgangsmetode

Gni inn kjøttet med litt nøytral olje som f.eks solsikkeolje eller rapsolje. Krydre godt med nykvernet pepper (bruk gjerne flere sorter) og sett i termostaten. Nå skal vi grille kjøttet i lang tid på lav varme først.
Fyr opp grillen på den ene siden og legg kjøttet på den andre siden. Dette kalles indirekte grilling. Prøv å holde temperaturen ned mot 100 grader. Jeg bruker et termostat for å ha full kontroll på kjøttet i denne prosessen.
Nå er det bare å la kjøttet kose seg på grillen frem til det når en kjernetemperatur på 56 grader. Dette er litt lavere enn jeg ville tatt av ellers, men temperaturen øker 2-3 grader når vi skal grille på høy varme til slutt.

En medium + er ca 60 grader etter hviletid.

Lag skorpe på biffen ved å grille rett over flammene eller direkte grilling på alle kanter. Etter du har laget stekeskorpe er det viktig at biffen får hvile i 10 minutter før du skjærer den opp.
Skjær med kniven langs det lange beinet så du får løsnet kjøttet fra beinet. Skjær kjøttet opp i skiver. Nå er Tomahawken klar for å nytes. Strø over litt salt og spis sammen med godt tilbehør eller alene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn