Til hovedinnhold
helgemat

Andebryst med rødkålsalat og fiken

Andebryst er skikkelig snaddermat! Og vet du hvordan du steker andebrystet riktig, får du verdens beste festmat.

Andebryst med rødkålsalat og fiken

20min / 20min forberedelsestid

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

andebryst

salt

pepper

smør

hvitløk

rosmarin

appelsiner

ferske fiken

granateple

Dette trenger du til rødkålsalat:

rødkål

grønt eple

fersk revet ingefær

rødløk

olje

appelsin (skall og saft)

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Start med å lage snitt i fettet på andebrystet. Bruk en skarp kniv eller skalpell. Ikke skjær helt ned til kjøttet. Krydre godt med salt og pepper på begge sider og gni inn.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek med skinnsiden ned i 2-4 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Legg brystene over i en ildfast form med skinnsiden opp, og hell stekefettet over i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av andebrystet.
Skrell hvitløksfedd og knus feddene med skaftet på en kniv. Legg hvitløksfeddene og rosmarinstilker over i formen.
Stekes ved 180 grader til kjernetemperaturen viser 68 grader. Dette tar ca 15 minutter. La andebrystene hvile minst 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
Lag rødkålsalaten mens andebrystene hviler. Del rødkålen i to og finsnitt den. Finhakk rødløk og kutt eplet i terninger. Bland sammen olje, raspet appelsinskall, raspet ingefær og appelsinjuice. Hell over salaten og bland sammen.
Fjern skallet på appelsinen og kutt i tynne skiver. Skrell granateplet og plukk ut kjernene. Del fiken i to.
Server andebrystene med rødkålsalat, fiken og appelsin. Topp med granateplekjerner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆