Til hovedinnhold
julemat

Christmas nøttestek «Wellington» med steinsopp

Julemiddagen skal være like festfin og fristende selv om du velger å spise vegetarmat. Filet Wellington er en engelsk klassiker hvor kjøttet pakkes inn i butterdeig. Vi har laget en saftig og smakfull vri med nøtter, linser, sopp og grønnsaker.

Christmas nøttestek «Wellington» med steinsopp

1t 30min / 2min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

400gnøtter (bruk de nøttene du selv ønsker)

250glinser

60gtørket steinsopp

1stkaubergine

1stkgrønn squash

2stkpastinakk

4stksjalottløk

2stilkerstangselleri

2ssnøytral olje til steking (se an mengden etter behov)

1tsmalt kanel

1tsmalt ingefær

1tsmalt nellik

1tsrevet muskat

1tsmalt gurkemeie

3feddfinhakket hvitløk

200garomasopp

10stktørkede aprikoser

1nevefinhakkede friske urter

4sshvetemel (evt. rismel)

200gbrødsmuler (kan sløyfes)

10stkfersk rosenkål

8platerbutterdeig (evt. flere hvis nødvendig)

Fremgangsmetode

Bløtlegg nøttene i ca. 2 timer.
Skyll linsene i kaldt rennende vann og kok dem møre i ca 15 minutter. Sil av og avkjøl.
Bløtlegg tørket steinsopp i ca. 20 minutter i varmt vann.
Skjær aubergine og ­squash i ca. 1 cm store ­terninger. Spre dem utover på et fat og salt dem lett. Dette ­trekker ut ­vannet. La dem ligge i ca. 20 minutter.
Kjør pastinakk, stangselleri, løk og sopp til små biter i en kjøkken­maskin. Varm oljen i en panne, og tilsett grønnsaksbitene og krydderet. La det steke i ca. 10 minutter.
Hell vannet av aubergin- og squashterningene, og børst av saltet så godt du kan. Stek bitene med hvitløk i ca 10 minutter.
Hell vannet av nøttene og kjør dem til smuler i en kjøkkenmaskin. Tilsett ­linsene. Del aprikosene i små biter og ha i. Hell vannet av den tørkede soppen, skjær den i mindre biter og bland i.
Tilsett pastinakk- og ­auberginemiksen og bland alt sammen. Tilsett finhakkede urter til slutt. Hvis nøtteblandingen er for bløt kan du tilsette brødsmuler. Er den for fast kan du tilsette litt væske.
Kok opp vann i en liten gryte, og kok rosenkålene i 2 minutter. Ta dem opp av vannet og legg dem rett i en skål med kaldt vann.
Kjevle ut butterdeigsplatene til et stort rektangel. Pass på at kantene overlapper litt. Når ovnen en klar, fordeler du nøtteblandingen utover langs midten av butterdeigskivene.
Dytt rosenkålene inni nøttedeigen og rull sammen. Pensle med egg og stek i 40-50 minutter. Servér med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Tips! Varier smaken med de urtene du selv ønsker, f.eks. timian og rosmarin.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn