Til hovedinnhold
julemat

Fløtekarameller som smelter på tunga

Hva gir du til den som har alt? Hjemmelagede fløtekarameller slår aldri feil!

Fløtekarameller som smelter på tunga

2t / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

200gsmør

4dlfløte

2dllys sirup

2tsvaniljesukker

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 60 karameller, avhengig av størrelse.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp under omrøring. Sett ned varmen og rør med jevne mellomrom til det tykner. Dette kan ta opptil 1 time.
Når massen tykner og fargen blir mørkere, og da er det viktig å følge ekstra med så massen ikke brenner seg. Rør hele tiden på slutten av koketiden.
Når karamellmassen begynner å se ferdig ut, kan du ha en dråpe av blandingen i et glass med iskaldt vann. Hent opp dråpen med en teskje og klem den sammen med fingrene. Hvis den kan formes til en klissen karamellkule er den ferdig.
Hell røren i en avlang form på ca. 30 x 20 cm, kledd med bakepapir. Avkjøl massen og la den stå i kjøleskapet til den stivner.
Hvis massen er for myk når den skal deles i biter, kan du sette den litt i fryseren. Skjær karamellen i biter og pakk inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn