Til hovedinnhold
kaker

Klassisk delfiakake

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle delfiakaken med! Ha den i kjøleskapet og kos deg med den langt ut i det nye året.

Klassisk Delfiakake med Per-kjeks og fargerike geletopper, servert på ovalt hvitt fat. Kaffekopper med kaffe ved siden av.

30min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

375gkokesjokolade

375gdelfiafett (1,5 pakke.)

6sssterk kaffe

4stkegg

4sssukker

12stkkjeks (fks. Per-kjeks eller andre kjeks.)

1pkgeletopper

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én delfiakake, ca. 12 porsjoner avhengig av hvor store stykker du skjærer.
Hakk opp sjokoladen og delfiafettet og ha det i en bolle som tåler vannbad. Sett en gryte med vann på lav varme og sett bollen med sjokoladeblandingen oppå. Pass på at du ikke får vanndamp i sjokoladen!
Mens denne smelter, kler du en liten brødform med smørpapir/bakepapir.
Når sjokolade og delfiafett har smeltet ordentlig, tar du bollen av varmen og rører inn kaffen. La blandingen avkjøle seg mens du lager en luftig eggedosis av egg og sukker.
Hell sjokoladeblandingen forsiktig ned i eggedosisen, og bland til en jevn miks.
Sett frem brødformen og hell en porsjon sjokoladeblanding i bunnen. Legg på Per-kjeks, og så en ny porsjon sjokolade. Gjør dette lagvis, men husk at det skal være sjokolade både i bunnen og på toppen.
Pynt med gelétopper, og sett kaldt i kjøleskapet over natten.
Ta delfiakaken ut av kjøleskapet. Løsne kaken fra formen og ta av papiret. Sett på fat og server i tynne skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit