Til hovedinnhold
iskrem

Multeparfait med krumkakechips

Multekrem og krumkaker er tradisjon til jul, men prøv med en vri. Multeparfait er festfin iskrem med gylne multer og sprø krumkaker til.

multeparfait med krumkakechips

15min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

300gmulter (ferske eller frosne)

100gsukker

2dlkremfløte

2stkeggeplommer

2sssukker

1tsvaniljeekstrakt (valgfritt)

Krumkaker:

125gsmør

2stkegg

125gsukker

en halvtsvaniljeekstrakt (valgfritt)

125ghvetemel

en halvtskardemomme (valgfritt)

1klypesalt

Fremgangsmetode

Kok multer og sukker i en kjele på middels varme til bærene mykner og saften begynner å koke inn, ca. 10-15 min. Avkjøl.
Pisk kremfløten luftig, men ikke helt stiv og sett den til side.
Visp eggeplommer og 2 ss sukker lyst og luftig. Tilsett evt. vaniljeekstrakt.
Vend forsiktig den avkjølte multesausen inn i eggedosisen.
Vend deretter inn den piskede kremfløten til en jevn blanding.
Hell multeparfaiten i en form. Dekk til og sett den i fryseren i minst 4 timer eller over natten.
Ta den ut av formen, topp med ferske multer og krumkakechips.

Krumkaker

Smelt smøret og avkjøl det litt.
Pisk egg og sukker lyst og luftig.
Tilsett smeltet smør og evt. vaniljeekstrakt, og rør forsiktig sammen.
Sikt hvetemel, salt og evt. kardemomme i blandingen og rør forsiktig til en jevn røre.
Forvarm krumkakejernet og pensle det med litt smør.
Legg en liten skje med deigrøre midt på jernet. Stek kakene og stikk ut små rundinger mens de ennå er varme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit