Til hovedinnhold
ostekake

Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje, og et julerødt gelélag på toppen. Dette er den ultimate julekaken!

Julepyntet ostekake med rødt gelelokk, toppet med hjertepepperkaker, bringebær, bjørnebær, candy canes, sitronmelisse og et dryss melis. Står på rustikk trebakgrunn, omringet av julelys, kongler, granbar og en rød julekule.

1t / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til ostekake med pepperkakebunn:

300gpepperkaker

150gsmør (i terninger)

200gkremost naturell

50gkremost med smak av mandarin og ananas

3dlkremfløte (én kartong)

300glettrømme (ett beger)

100gmelis

1tsekte vaniljesukker

1pksitrongelépulver

2 og en halvdlkokende vann

Bringebærlokk:

1pkbringebærgelépulver

2 og en halvdlkokende vann

Pynt:

3stkpolkastenger

3stkpepperkaker

1nevebringebær

1nevebjørnebær

3stilkersitronmelisse

1tsmelis

Fremgangsmetode

Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret, og kjør til en jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.
Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 ˚C i 10 minutter og sett til avkjøling.
Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet og sett til avkjøling.
Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller med en håndmikser.
Pisk kremfløte til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

Bringebærlokk

Løs opp bringebærgelépulveret i det kokende vannet. La det avkjøle helt og hell det over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.
Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.
Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit